Hej mitt vinterland, nu är jag här


Fågel


Tolfte december - Dagens planer

Dagens planer för mig är:
*Städa
*Lägga in bilder på datorn
* Slappa
* Kolla på Gossip girl och Bones

För städningen MÅSTE jag ha musik så jag tror jag ska låna upp mammas dator, mihihi =3
Tänkte lägga in bild på vad jag har på mig idag också men jag hittar inte sladden till kameran.

Elfte december - Min familj

Min familj består av en hund som heter Irma, två bröder som heter Johan och Tobias och en mamma och pappa =)

Här är några av dem på bild!


Tionde december - Mina framtidsvisioner

Jag har inte någon direkt framtidsvision för mitt liv. Leva och må bra antar jag. Jag ska ju snart välja gymnasium och det känns som om det blir antingen Sa eller Nv. Men jag är inte säker. Mycket med min framtid är oklart, och på sett och vis är det skönt. Men en "framtidsdröm" jag har är nog att bli bättre på att fota och kamerans egenskaper. =)

Förresten! Idag är det nobeldagen och två veckor kvar till julafton. Mysigt, eller hur? ^^

Nionde december - Mina 3 största intressen.

Fotografering är nog mitt största intresse just nu. Men det går i vågor, ibland när jag inte har tid att fota känner jag inget fotosug på ett tag och sedan så bara måste jag fota. Men jag älskar att fota och även om jag inte har kameran med mig så tänker jag alltid det där kunde bli bra i den här vinkeln och gud vad synd att jag inte har kameran med mig. Sedan känslan när jag tagit en bild som jag blivit extra nöjd med, då är jag glad och vill dansa trots att jag inte kan dansa. Fotografering är härligt.


Ett annat intresse jag har är att lyssna på musik. Jag lyssnar på musik varenda dag och när jag är ute och fotar har jag lurarna i. Musik är ett så bra uttrycksmedel, likasom fotografering. En låt kan förklara allt och en bild kan förklara en känsla utan några ord. Jag har skrivit några halvfärdiga låtar, men det är nog allt de kommer bli, halvfärdiga låtar. Musik är underbart.

Här får ni en fin låt o lyssna på

Resten av mina intressen ligger nog på en jämn nivå, så jag har nog bara två "stora" intressen.

Åttonde december - Därför bloggar jag

Bara sexton dagar kvar till julafton nu! =)

Anledningen till mitt bloggande är för att jag vill visa upp mina bilder, få konstruktiv kritik och uppskattning för dem. Jag tycker också det är roligt att dela med mig av låtar jag gillar och skriva lite om vad jag gör. Det blir nog roligt att titta tillbaka när man är äldre. Får hoppas det iaf.

Jag är ju inte så duktig på att blogga eller visa upp de bilder jag tar, men det är bara så det är ^^


Sjunde december - Presentation av mig

Jag är en femtonåring som bor i Hälsingland. Två bröder bor under samma tak som mig och mina föräldrar och en liten sötnos som heter Irma och går på fyra ben bor också här.

Jag gillar att ha kläder jag tycker är snygga men är inte särskilt intresserad av att följa trender. Det blir ju att man gör det iaf litegrann men jag följer trenderna inte slaviskt. (hoppas iallafall inte det) Om sanningen ska fram så orkar jag inte bry mig om vad jag har på mig, blir ofta ett par brallor i fin färg och en t-shirt. Ibland anstränger jag mig dock. Men nog om kläder nu, vad kan jag mer berätta...


Jag lyssnar på lite blandad musik, men jag måste lyssna några gånger på en låt innan jag gillar den ibland. Vissa gånger tvingar jag mig att gilla låtar också.


Två gånger i veckan skjutsas jag till tennisträningar och varje gång håller jag på att somna på väg dit. Tennis har jag spelat i ca tre år tror jag men man kan väl inte säga att jag är bra direkt. =P


Jag gillar också att fota och äger en systemkamera som jag fortfarande håller på och leker med inställningarna på. Tyvärr har kameran inte kommit ut så mycket på senaste tiden eftersom jag har ganska mycket skolarbete så här i slutet av terminen. Eller det är inte så mycket skolarbete men jag har inte tagit mig tid helt enkelt.

Något mer ni vill veta?

Hemma

Hemma igen och tänker nog kombinera Simones utmaning med "julkalendern" jag har. Många har proffsiga julkalendrar, men det har inte jag =D Min blir lite halvspontan och snedvriden och det är ju underbart ;)

Sjätte december - Favoritkläder

Mina favoritkläder för ögonblicket är nog ett par röda jeans och en svart t-shirt med färgglada prickar. De sitter skönt och det är roligt med lite färg tycker jag. Jag har tidigare haft ett par klarblåa, ett par rosa och ett par turkosa byxor men de blåa och turkosa har jag tyvärr växt ur, de är för korta i benen.
För någon dag sedan hade jag jeansleggings, långt linne och lång kofta i skolan och det var åtminstone en som sa att det var fint. Konstigt nog kändes det inte som mig, trots att de mesta av kläderna kommit från min garderob. Det är svårt att säga vad man har för stil men man kan däremot lätt säga att nej, det där passar inte mig, det är inte min stil. Men hur kan man veta vad som inte är ens stil om man inte vet vad man har för stil?

Vet du vad du har för stil? Hur kan du veta det?


Femte december - Julklappsdags!

Har du köpt någon julklapp? Om inte, se till att få det gjort, nu är det bara nitton dagar kvar till jul!
Själv så köpte jag min första i september. Jag gjorde det för att jag kom på vad jag ville köpa till den personen plus att jag gärna vill ha lite kontroll i förväg. Personligen tycker jag det är sjukt mysigt med jul och allt som hör julen till. Jag har alltid ett gömställe för alla mina klappar och det är så kul att se den platsen sakta men säkert fyllas med inslagna paket.
Julafton är så mysig och jag kan villigt erkänna att jag tycker lika mycket att få paket som att ge bort. Det hör julen till för mig att kolla försiktigt under granen vilka paket som bär mitt namn. På julafton känner jag samma sprudlande glädje som jag inbillar mig att jag hade när jag var liten.

Vad tycker du om julen?


Fjärde december - Musikmix

Jag älskar att köpa skivor och att äga skivor. Här kommer därför en lista med minst en bra låt från varenda skiva jag äger. Så när du vill lyssna på något som inte är julmusik, varsågod!

* Just Human - Carpark North
* Ribcaged - Itchy Daze
* No Hablo Inglés - Bowling For Soup
* When The Day Met The Night - Panic! At The Disco
* Don´t Bring Flowers After I'm Dead - Erik Hassle
* You Dress Up For Armageddon - The Hives
* When I'm Gone (acoustic version) - Simple Plan
* Today Was Just A Downer - Adiam Dymott
* Another Heart Calls - The All-American Rejects
* Dead End - Johnossi
* Absolute - The Fray
* One More Sad Song - The All-American Rejects
* Monster - Itchy Daze
* You're Not Sorry - Taylor Swift
* Summer Nights - Grease
* Ignorance - Paramore
* You Got Nothing On Me - Mando Diao
* Who Says - John Mayer
* Touchdown Turnaround (don't give up on me) - Hellogoodbye
* Long Shot - Kelly Clarkson
* Pressure - Paramore
* Dear Maria, Count Me In - All Time Low
* You Spin Me Round (like a record) - Dope
* You Can't Kill Rock'N'Roll - Sugarplum Fairy
* Save Tonight - EMD
* Born For This - Paramore
* Nothin' Good About Goodbye - Hinder

För er som har spotify, klicka här så finns alla dessa låtar i en spellista.

Tredje december - Nästan svartvitt

Idag är det bara tre veckor kvar till jul, vad mysigt!
Eftersom man lätt kan tröttna på bara textinlägg med långa texter så kommer dagens "jullucka" innehålla bilder. Enjoy!

Andra december - Kärlek

I hela mitt liv har jag inte riktigt varit säker på vad kärlek är. Jag är nog inte den enda som kommer ihåg när man frågade mamma eller pappa om kärlek, vad är det egentligen. De försökte förklara men jag förstod aldrig riktigt vad de menade.
När jag gick på låg- och mellanstadiet var jag ibland förtjust i killar, men bara på avstånd och inte särskilt länge. Jag sa nog då att jag var kär för att jag ville vara kär, inte för att jag egentligen var det. 
Nu vet jag lite bättre vad kärlek är för mig. Kärlek kan vara många saker, men att tycka om människor är kärlek. Att skratta med någon är kärlek och kärlek kan också vara ömhet och när man tycker om något djur. Det är så svårt att beskriva kärlek, för kärlek är så många saker. Det kan vara stora gester och små gester, ord och bara en blick.

Vad är kärlek för dig?


Imorgon!

Imorgon är det andra december. Då tar jag och min mamma tåget ner till Stockholm för att köpa julklappar och kolla i affärer, resten av familjen kommer ner på kvällen. Hela veckoslutet och helgen kommer tillbringas med släkt och familj i Stockholm, härligt! Mamma har lovat att vi ska gå på fotografiska på lördagen också. Väldigt skönt att ha fyra dagar som inte alls kommer ägnas åt skolarbete. Pga detta kommer nästan inga inlägg komma upp på bloggen, men jag har fixat så ett kommer upp varje dag. Dessa inlägg är tidsbestämda men det blir nog super.


Första december - Smeknamn

Har du någonsin haft något smeknamn?
När jag var liten var jag ett glatt litet charmtroll med ljust ljust hår som inte fick borstas och mycket spring i benen. Jag var ofta glad men kunde bli helt rasande ibland. Pappa sa då att jag var glittrande glad och gnistrande arg. Men min morfar såg nog oftast den glittrande glada sidan, för han brukade kalla mig Tindra. När jag tänker tillbaka på detta så tycker jag det var väldigt gulligt av min morfar och ömsint att ge mig ett smeknamn. Han förklarade också när min lillebror skulle födas att han hade ett stort hjärta med plats för många, så att jag inte skulle tro att min lillebror skulle ta min plats i morfars hjärta.
Idag har jag inget smeknamn, jag kallas rätt och slätt Ellinor. Men det gör absolut ingenting, jag känner mig som en Ellinor och kan inte tänka mig att heta någonting annat.

RSS 2.0